loading...
Ingrediente: o capatana mare de varza murata
500 g ciuperci
o cana cu orez
4 cepe
un morcov
250 ml suc de rosii
100 ml ulei
cimbru
boia dulce
sare
piper
cateva fire de patrunjel si marar
loading...
Mod de preparare: Daca varza este prea sarata o lasam cateva ore in apa rece.
Curatam si spalam legumele.Tocam ciupercile marunt cu cutitul, ceapa o tocam cubulete si morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa, o lasam 2-3 minute pana se inmoaie, apoi punem morcovul . Adaugam ciupercile si amestecam. Ciupercilo vor lasa destula zeama, asa ca vom cali totul pana scade aproape toata zeama lasata. Adaugam orezul , mai calim maxim 2-3 minute , apoi adaugam cimbru, boia ,sare si piper dupa gust. Dam amestecul deoparte si adaugam verdeata tocata marunt. Lasam sa se raceasca.
Cat timp amestecul pentru sarmale sta la racit pregatim frunzele de varza, pentru sarmale. Scoatem cotorul si nervurile mai groase si taiem frunzele de marimea unei palme.
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!