30 de piscoturi
Sirop:
200 ml de cafea
o lingura de zahar pudra
2 linguri de crema de whisky sau esenta de rom
Crema:
250 g de mascarpone (o cutie)
100 g de ciocolata (de preferat neagra)
o lingura de zahar pudra
Decor:
200 g de frisca batuta
100 g ciocolata alba
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Mai intai am preparat cafeaua, apoi am amestecato cu crema de wishky si am lasat-o la racit.
Am rupt ciocolata in bucati , am pus-o intr-un castronel pe care l-am introdus in cuptorul cu micounde pentru 15 secunde.
Am scos castronul si am amestecat pana aceasta s-a omogenizat.
Branza mascarpone am pus-o intr-un alt castron, am adaugat zaharul pudra peste ea si am amestecat pana s-a omogenizat. Am incorporat si ciocolata topita.
Am pus crema intr-un pos si am lasat-o pentru moment deoparte.
Am trecut rapid si pe rand 15 piscoturi prin sirop si le-am asezat pe o tava lasand putina distanta intre ele.
Am spritat crema pe toata suprafata piscotului , apoi am acoperit cu cate un piscot inmuiat la fel in sirop .
Pentru decor: am topit ciocolata alba la microunde si cand a devenit doar calduta am amestecat-o cu frisca batuta.
Am ornat deasupra fiecare prajitura, iar la final am presarat cacao.
Dupa cel putin doua ore de stat la frigider le putem servi.
Pofta buna!
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!