loading...
Ingrediente:
2 cutii de mascarpone (250 g fiecare)
un pachet mare de piscoturi (400 g)
2 plicuri praf de frisca (150g fiecare)
250 ml lapte dulce
4 galbenusuri
6 linguri de zahar pudra
2 plicuri de zahar vanilat
2 linguri de cacao
400 ml cafea indulcita
5 linguri de lichior tiramisu
loading...
Mod de preparare:Punem cele doua plicuri de frisca intr-un bol, adaugam laptele si zaharul vanilat si mixam primele 2 minute la viteza mica , apoi la viteza mai mare, pana frisca devine o spuma tare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema.
Incorporam treptat branza mascarpone in crema de galbenusuri.
Adaugam si frisca batuta, amestecand usor cu un tel.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil (23 cm in diametru),asezam la baza si pe pereti piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu.
Punem jumatate din crema obtinuta si nivelam.
Asezam inca un strat de piscoturi si restul de crema.
Deasupra cernem cacao intr-un strat uniform.
Dam tortul la rece pana a doua zi, dupa care putem scoate inelul detasabil.
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!