Ingrediente:
1 kg de telemea mai putin sarata
10 oua
400 g de zahar
o esenta de rom
2 pliculete de zahar vanilat
500 ml de iaurt sau lapte dulce
200 g de gris
200 g stafide
Mod de preparare:
Punem stafidele intr-un bol cu esenta de rom la hidratat.
Intr-un castron mai mare zdrobim telemeaua cu furculita.
Adaugam ouale si zaharul si le amestecam bine cu un tel. Incorporam pe rand si restul ingredientelor,mai putin stafidele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam toata compozitia. Deasupra presaram stafidele.
Dam tava la cuptorul preancalzit la o temperatura de 150-180 de grade si lasam aproximativ o ora ,pana placinta incepe sa se rumeneasca frumos desupra.
Se poate servi calda sau rece.
Pofta buna!
Punem stafidele intr-un bol cu esenta de rom la hidratat.
Intr-un castron mai mare zdrobim telemeaua cu furculita.
Adaugam ouale si zaharul si le amestecam bine cu un tel. Incorporam pe rand si restul ingredientelor,mai putin stafidele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam toata compozitia. Deasupra presaram stafidele.
Dam tava la cuptorul preancalzit la o temperatura de 150-180 de grade si lasam aproximativ o ora ,pana placinta incepe sa se rumeneasca frumos desupra.
Se poate servi calda sau rece.
Pofta buna!
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!