350 g fasole boabe
3 cepe
1 morcov
150 ml ulei
sare
piper
o frunza de dafin
Mod de preparare:
Fasolea am lasat-o de seara in apa la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand a inceput sa fiarba am scurs apa, am inlocuit-o cu alta apa fierbinte si am pus-o din nou la fiert. Am repetat operatiunea inca de doua ori.Cand am schimbat a treia apa, am adaugat morcovul, o ceapa ,frunza de dafin,un praf de sare si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Cand fasolea a fost fiarta, am rasturnat-o intr-o strecuratoare si am lasat-o la scurs si racit. Am inlaturat morcovul ,ceapa si frunza de dafin. Cand s-a racit, am pus-o intr-un castron si cu mixerul vertical am mixat-o adaugand 100 ml ulei,putin cate putin. Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara pe foc.Cand s-a incins, am adaugat doua cepe tocate marunt. Am lasat pe foc 1-2 minute cat sa se inmoaie ceapa, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste fasole si am mixat pana la omogenizare. La sfarsit am potrivit gustul de sare si piper. Dupa gustul fiecaruia
Pofta buna!
Reteta de inspiratie:https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.ro/2016/02/icre-de-fasole.html
Fasolea am lasat-o de seara in apa la inmuiat. A doua zi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand a inceput sa fiarba am scurs apa, am inlocuit-o cu alta apa fierbinte si am pus-o din nou la fiert. Am repetat operatiunea inca de doua ori.Cand am schimbat a treia apa, am adaugat morcovul, o ceapa ,frunza de dafin,un praf de sare si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Cand fasolea a fost fiarta, am rasturnat-o intr-o strecuratoare si am lasat-o la scurs si racit. Am inlaturat morcovul ,ceapa si frunza de dafin. Cand s-a racit, am pus-o intr-un castron si cu mixerul vertical am mixat-o adaugand 100 ml ulei,putin cate putin. Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara pe foc.Cand s-a incins, am adaugat doua cepe tocate marunt. Am lasat pe foc 1-2 minute cat sa se inmoaie ceapa, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste fasole si am mixat pana la omogenizare. La sfarsit am potrivit gustul de sare si piper. Dupa gustul fiecaruia
Pofta buna!
Reteta de inspiratie:https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.ro/2016/02/icre-de-fasole.html
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!