});

duminică, 4 februarie 2018

Ciorba de perisoare



o ceapa
1 ardei gras
1 morcov
o radacina mica de telina
3 linguri zarzavat pentru ciorbe sau rosii cubulete
2-3 linguri orez
sare
bors(dupa gust)
cimbru uscat
piper
cateva fire de leustean
Pentru perisoare:
1/2 kg carne tocata ( porc+vita sau pui)
un ou
o ceapa mica data pe razatoare
cateva fire de patrunjel
o lingura de orez
cimbru
sare
piper


loading...
Mod de preparare:
Curatam legumele,le spalam si le taiem cubulete.
Punem pe foc o oala cu 3 litri de apa  si un praf de sare.Cand clocoteste adaugam legumelele si zarzavatul(rosiile cubulete) pentru ciorbe. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim perisoarele.
Punem carnea tocata intr-un bol si adaugam restul ingredientelor. Omogenizam , apoi cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare.
Le asezam pe un platou.
Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare ,piper si cimbru.
Dam borsul separat intr-un clocot si cand perisoarele sunt fierte il adaugam in oala.
Lasam sa fiarba cu totul 2-3 minute ,inchidem focul si presaram leusteanul tocat.
Pofta buna!






loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!