o
ceapa
1
ardei gras
1
morcov
o
radacina mica de telina
3
linguri zarzavat pentru ciorbe sau rosii cubulete
2-3
linguri orez
sare
bors(dupa
gust)
cimbru
uscat
piper
cateva
fire de leustean
Pentru
perisoare:
1/2
kg carne tocata ( porc+vita sau pui)
un
ou
o
ceapa mica data pe razatoare
cateva
fire de patrunjel
o
lingura de orez
cimbru
sare
piper
loading...
Mod
de preparare:
Curatam
legumele,le spalam si le taiem cubulete.
Punem
pe foc o oala cu 3 litri de apa si un
praf de sare.Cand clocoteste adaugam legumelele si zarzavatul(rosiile cubulete)
pentru ciorbe. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim perisoarele.
Punem
carnea tocata intr-un bol si adaugam restul ingredientelor. Omogenizam , apoi
cu mainile umezite in apa luam din compozitie si formam perisoare.
Le
asezam pe un platou.
Cand
legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat. Lasam sa
fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare ,piper si cimbru.
Dam
borsul separat intr-un clocot si cand perisoarele sunt fierte il adaugam in
oala.
Lasam
sa fiarba cu totul 2-3 minute ,inchidem focul si presaram leusteanul tocat.
Pofta buna!
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!