});

miercuri, 21 februarie 2018

Ceafa de porc, mici si garnitura de piure

loading...
Ingrediente:
6 mici
4 bucati ceafa de porc
sare
piper
2 catei de usturoi
sare
piper
Pentru piure:
1,5 kg de cartofi
lapte (50-100ml)
100 g de unt
sare


loading...
Mod de preparare
Friptura si mici:

Condimentam bucatile de carne cu sare si piper.
Incingem o tigaie , punem bucatile de carne si o jumatate de pahar cu apa. Cand apa a scazut si carnea s-a rumenit o intoarcem si mai adaugam putina apa si usturoiul.Lasam sa se rumeneasca bine si pe cealalta parte.
Pentru mici am folosit o tigaie mai inalta cu capac pe care am incins-o si am perpelit micii cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Piure:
Am curatat cartofii de coaja, i-am spalam, apoi i-am taiat in cuburi potrivite. I-am pus la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare. I-am lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute pana a intrat furculita usor in ei.
Cand au fost gata, am scurs apa si cu o ustensila speciala pentru piure i-am zdrobit impreuna cu untul si laptele. Am adaugat sare dupa gust. Am servit friptura si piureul alaturi de castraveti murati.
Poze din timpul prepararii nu am apucat sa fac , dar am facut poza cu preparatul final sa va fac pofta si voua 😋
Pofta buna!

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!