loading...
IngredienteAluat:
700-750 g faina
200 ml apa calduta
100 ml ulei
un cubulet de drojdie
o lingura zahar
un praf de sare
Umplutura:
1 ½ kg mere
6 linguri zahar(sau dupa gust)
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita scortisoara(sau dupa gust)
Pentru uns:un galbenus
loading...
Mod de preparare:Merele spalate si curatate de coaja si cotor se dau pe razatoare.Se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si se calesc pana scade zeama lasata.
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura in mijloc adaugam sarea si zaharul. Turnam treptat apa si uleiul si amestecam. Framantam aluatul aproximativ 10 minute apoi il lasam la crescut o ora.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in patru bucati. Intindem fiecare bucata cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. Indreptam marginile cu o rola si punem in mijloc pe lungime un sfert din merele calite. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.Punem placintele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou .Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.Deasupra am presarat 2 pliculete cu zahar vanilat.
Pofta buna!
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!