});

luni, 29 ianuarie 2018

Pizza cu mezeluri


loading...
Ingrediente
Blat:

400 g faina
200 ml apa calduta(aproximativ)
5 g drojdie uscata
2 linguri ulei
½ lingurita sare
o lingurita zahar
Topping:
ketchup (dupa gust)
mezeluri (salam, sunca, carnati)
masline
cascaval
oregano uscatl
unt pentru uns tava
loading...



Mod de preparare
Blat: dizolvam drojdia in 4-5 linguri de apa calduta. Cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc si punem sarea,zaharul ,uleiul si drojdia dizolvata. Framantam adaugandtreptat apa, pana obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .

Cand aluatul si-a dublat volumul, ungem o forma (am folosit o forma rotunda de 32 cm diametrul) cu unt. Framantam putin aluatul, il intindem cu sucitorul si il asternem in forma unsa. Il intepam din loc in loc cu furculita si il ungem in strat subtire cu ketchup. Asezam mezelurile taiate si maslinele. Condimentam cu oregano si radem cascaval din abundenta.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Servim pizza calda cu ketchup .
Pofta buna!


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!