loading...
IngredienteBlat:
5 galbenusuri
175 g zahar
200 g faina
125 g unt
2 linguri cacao neagra
200 ml lapte
2 lingurite esenta de rom
1 lingurita praf de copt
un varf cutit de sare
Bezea:
5 albusuri
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
In plus:
4 linguri gem de prune
loading...
Mod de preparare:Aprindem cuptorul la foc potrivit.
Blat:
Mixam galbenusurile cu sarea, apoi punem zaharul treptat si mixam pana acestea se albesc. Adaugam untul moale,laptele si esenta.Mixam bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cerunta si amestecata cu cacao si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava (24x24 cm)pe care o ungem cu putin ulei si o captusim cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul aluatului si daca iese curata aluatul este copt)
In timp ce blatul sta la cuptor pregatim bezeaua:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam in mai multe reprize zaharul ,zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste.
Cand blatul a trecut testul scobitorii intindem peste el (asa fierbinte) un strat de gem, apoi bezeaua. Facem diferite forme cu furculita. Dam din nou tava cu prajitura la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana bezeaua capata o culoare usor maronie.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o portionam cu un cutit umezit.
Pofta buna!
Reteta de inspitaratie aici.
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!