});

vineri, 26 ianuarie 2018

Gogosi din cartofi

Super pufoase si bune.



loading...
Ingrediente:
300g cartofi
600g faina(am folosit faina de tara)
2 oua
250g iaurt(am folosit iaurt Pilos de la Lidl cu grasime 3.5%)
5 linguri zahar
un pliculet drojdie uscata
1 lingura esenta de vanilie
¼ lingurita sare
ulei pentru prajit gogosile
zahar pudra pentru pudrat gogosile

loading...
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii zdrobim (ca pentru piure).Lasam piureul sa se racoreasca.
Punem iaurtul cu zaharul si sarea intr-o craticioara pe foc mic. Lasam cat sa se topeasca zaharul su sarea ,dam deoparte si daugam esenta .
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia,apoi facem o adancitura in mijlocul ei.Adaugam piureul caldut, ouale, uleiul si amestecul de iaurt si zahar(caldut).Amestecam bine toate ingredientele ,apoi rasturnam aluatul pe plansa de lucru infainata.Framantam aproximativ 10-15 minute. Daca este nevoie mai adaugam putina faina. Aluatul trebuie sa fie mai moale.Punem aluatul din nou in bol(presaram bolul cu faina sau il ungem cu ulei),il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, il mai framantam inca odata (aproximativ 5 minute) si il mai  lasam inca o jumatate de ora la crescut.
Cu mainile unse cu ulei rupem bucati din aluat si le dam o forma rotunda.Eu am impartit aluatul in 16 bucati.Luam cate o bila de aluat si in momentul in care o vom punem in cratita la prajit facem o gaura in mijlocul ei cu degetul.Dupa ce uleiul se incinge reducem focul si prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Le tavalim prin zahar pudra.
Reteta de inspiratie este aici.





loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!