});

marți, 30 ianuarie 2018

Ciorba de pui cu smantana


loading...


Ingrediente:

un tacam de pui
o ceapa mare
un ardei gras( verde am avut eu)
un morcov mare
3 cartofi
2 oua
400 g smantana cu 20% grasime
sare
piper
2 lamai potivite ca marime
leustean (eu am avut uscat)


loading...
Mod de preparare:

Spalam tacamul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare.
Adunam spuma care se formeaza, de cate ori este nevoie.
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in cubulete potrivite ca marime iar restul legumelor le tocam marunt.Le adaugam in oala, peste carne,  cand aceasta este pe jumatate fiarta.
Lasam la foc potrivit sa fiarba cu totul. Batem bine ouale intr-un castron cu un praf de sare si amestecam cu smantana.
Cand legumele si carnea sunt bine patrunse stoarcem cele 2 lamai, iar zeama lor o turnam in ciorba si lasam sa dea cateva clocote.







Luam din zeama 3-4 polonice si turnam peste ouale batute cu smantana, amestecand cu un tel.
Dam focul mic si treptat turnam compozitia de ou si smantana in oala cu ciorba, amestecand continuu.
Mai lasam ciorba pe foc 5 minute, potivim gustul de sare si piper iar la sfarsit adaugam leustean.
Pofta buna!






loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!