});

luni, 29 ianuarie 2018

Choux a la creme



loading...
Ingrediente
Pentru gogosele:
2 cani faina(cana de 250 ml)
1 1/2 cana apa
1 cana de ulei
7 oua
un praf de sare
Crema:
1 litru lapte
125 g unt
200 g zahar
6 galbenusuri
6 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
o esenta de vanilie
un praf de sare
Umplutura :
500 ml frisca batuta
Decor:
100 g ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida

loading...

Mod de preparare
Gogosele:

Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde apoi luam cratita de pe foc si adaugam toata faina ,amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa/pos si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins dinainte, la foc mediu spre mare .In primele 10-15 minute nu deschidem usa cuptorului.
Cand choux-urile s-au umflat si s-au rumenit usor(dupa aproximativ 20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia), reducem temperatura si le mai lasam 10-15 minute la foc moale.
Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema:




Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul . Adaugam faina,amestecam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte. Amestecam bine sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul. Omogenizam ,acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit .
Decor: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare:Cu ajutorul seringii de patiserie umplem gogosile cu crema, apoi cu frisca. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Pofta buna!



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!