});

sâmbătă, 24 iunie 2017

Tort de biscuiti




loading...
 Ingrediente
 Blat:
 1 kg biscuiti
 200 g ciocolata neagra
 150 g zahar
 200 g unt
loading...
 50 g cacao
 400 ml lapte
 esenta de rom
 Decor:
 400 ml frisca batuta
 100 g ciocolata topita in 50 g unt


 Mod de preparare
 Blat :
 Rupem biscuitii in bucati potrivite.
 Amestecam cacaoa cu zaharul,apoi turnam laptele rece si amestecam cu telul.
 Punem ciocolata si untul intr-o craticioara pe foc mic ca sa se topeasca
 Adaugam compozitia de cacao peste unt si ciocolata topita,amestecand continuu.
 Lasam sa dea cateva clocote si dam cratita deoparte.
loading...
 Cand se racoreste adaugam esenta .
 Sosul astfel obtinut il turnam caldut peste biscuiti si amestecam.
 Lasam 8-10 minute pana biscuitii se imbiba putin in sosul de ciocolata.
 Tapetam o forma rotuna(22 cm diametrul) cu folie alimentara si asezam compozitia de biscuiti,   presand-o bine .
 Dam la rece 1-2 ore, dupa care rasturnam pe un platou  si ornam cu frisca si ciocolata topita.
Va doresc pofta buna!


loading...

Un comentariu:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!