});

vineri, 23 iunie 2017

Pui in sos alb

Pe placul familiei mele.


loading...
Ingrediente:
2 pulpe si un piept de pui
300 g smantana cu 18% grasime(fermentata)
6-7 catei de usturoi
3 linguri de ulei
2 linguri de faina
sare/ delikat si piper dupa gust
patrunjel ( am avut uscat) 
loading...
>


Mod de preparare:
Am pus la fiert canea de pui pentru aproximativ 30-35 de minute din momentul fierberii.Am inlaturat spuma care s-a format de cate ori a fost nevoie.
Cand timpul de fierbere a trecut,am scos carnea din cratita, insa zeama nu am aruncat-o.
Intr-o alta cratita am pus usturoiul tocat marunt in uleiul incins pana cand acesta a inceput sa se rumeneasca usor.
loading...
Peste usturoi am pus faina si am amestecat bine cu un tel, iar cand a inceput sa se ,,stranga,, am pus smantana si 4 polonice din zeama in care a fiert carnea ,amestecand continuu cu telul ca sa nu faca cocoloase. Am condimentat dupa gust si am lasat sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Am pus carnea in sos si am mai lasat sa fiarba inca 10 minute .Am mai adaugat din zeama de la pui pana am ajuns la consistenta dorita. La final mai adaugam condimente dupa gust si patrunjel.
Va doresc pofta buna!









loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!