loading...
IngredienteAluat:
500 g faina
un ou
o cana de apa(250 ml)
4 linguri ulei
o lingurita de zahar
¼ lingurita sare
un pliculet drojdie granule(un cubulet proaspata)
Pentru uns:
2 linguri untura solida(unt moale)
Umplutura:
600g telemea uscata
2 oua
Pentru finisat:
1 ou
loading...
Mod de preparare:Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem oul,sarea, zaharul ,uleiul si drojdia hidratata 10 minute in putina apa calduta.Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Dam branza pe razatoarea cu orificii mari si o amestecam cu ouale.
Impartim aluatul (aluatul nu trebuie sa stea la crescut) in opt bile si pe masa usor infainata intindem fiecare bila intr-o foaie rotunda de aproximativ 30 cm diametrul.
Ungem prima foaie cu untura si o acoperim cu alta foaie neunsa.La fel procedam si cu celelalte foi.
In final vom avea patru foi pe care le vom intinde foarte bine cu sucitorul intr-un patrat(35x35 cm). Presaram pe suprafata foii branza si rulam din ambele capete pana se intalnesc la mijloc. .Asezam placintele intr-o tava unsa cu ulei, le pensulam cu oul batut si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 35-40 minute, pana se rumenesc.
Reteta de inspiratie:https://bunatatidinbucatariagicutei.blogspot.ro/2016/09/placinta-cu-branza-sarata.html
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!