});

vineri, 16 iunie 2017

Perisoare cu sos de smantana

Un preparat delicios,usor  si aromat.

loading...
Ingrediente
Perisoare:

600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)
o ceapa
3 linguri orez
un ou
cateva fire de marar si patrunjel
sare
piper
loading...
Sos:
250 g smantana fermentata (20% grasime)
2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
o lingura cu varf de faina
putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
2 catei mari de usturoi
sare(vegeta)
piper
o legatura de marar verde
loading...


Mod de preparare
Perisoare:

Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat , ceapa si verdeata tocate marunt.Condimentam  cu  sare , piper si  amestecam ingredientele.Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.
Punem intr-o oala pe foc aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare.Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 20-25 de minute.Indepartam spuma care se formeaza .Cand sunt gata le scoatem cu spumiera pe un platou.
Sos:
Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina.Amestecam pana se formeaza  o pasta, apoi turnam treptat supa amestecand in continuare ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele.Lasam sa fiarba 5-10 minute , potrivim gustul de sare si piper apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Mai lasam sa dea  2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!




loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!