});

duminică, 18 iunie 2017

Chec marmorat



Ingrediente:
8 oua
2 cani faina (cana de 250 ml)
1 ½ cana de zahar
½ cana ulei
2 linguri cacao
2 pliculete zahar vanilat
2 lingurite coja de lamaie
o lingurita praf de copt
un praf de sare






Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri , apoi batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana acesta se dizolva. Mixam galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, apoi le incorporam in albusuri. Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus cu o spatula. Punem si coaja de lamaie. Impartim compozitia in doua iar intr-una din ele adaugam cacaoa . Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt. Punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
Feliem checul cand se raceste.
Pofta buna!
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!